Om mig


Mitt namn är Linda Enarsson, född i maj 1993 och bosatt i den lilla orten Örbyhus, mitt i mellan Uppsala och Gävle. I min vardag arbetar jag som ekonom på Uppsala Universitet. Utöver mitt heltidsjobb driver jag mitt egna företag inom fotografi, äger tre hästar och spenderar den tid som är kvar med familj och vänner.


Jag är en pratglad och sprallig människa med ibland alldeles för mycket energi, som allt för ofta lyckas boka allt till samma dag, när de andra ekar tomma men som tar mig an dagen med ett leende på läpparna! Jag har lätt för skratt och får jag gömma mig bakom min kamera, så kan vi lyckas skapa väldigt mycket tillsammans!


Fotografering har funnits med mig sedan 2009 då jag köpte min första egna systemkamera, genom åren har kamerorna bytts ut och uppgraderats för att kunna matcha min törst efter ny kunskap och utveckling.

År 2012 fotograferade jag min första hästtävling i hoppning. Sedan dess har jag varit på ett otaligt antal tävlingar genom åren, där alla mina tävlingsbilder finns att se på Equisport.photo.


Något som jag väldigt gärna gör när tid finns över, är att baka! Allra helst blir det cupcakes med olika smaker och utseenden! Men hederliga sju sorters kakor fungerar utmärkt även de. Annars är även bakning i långpanna trevligt. Eftersom att jag sällan äter upp allt själv, så hamnar det ofta i stallet till mina kära stallkamrater att gotta i!Foto: Sanna Wallin

Foto: Ellinore Lundström

Foto: Linda Enarsson

Foto: Tai Lenke Enarsson

Hästar har alltid funnits i mitt liv, där jag började resan på ridskolan som många andra. Efter många år i stallet blev det äntligen dags för mig att få köpa min allra första häst. Det kändes overkligt när min egna Corona (23) (SWB) klev ut ur transporten och in i stallet den där första dagen. Vi hade många fina år tillsammans innan en skada satte stopp och hon fick vandra vidare till de evigt gröna ängarna.

Dock var jag inte utan häst speciellt länge, för vem trivs med ett liv utan häst? Inte jag. Hästar berikar mitt liv till fullo och min vardag är mycket trevligare med häst, det får mig att ta mig an utmaningar på ett nytt sätt.


Idag äger jag tre hästar, ett halvblodssto, som jag spontant ramlade över annonsen på. Hennes namn är X-Quse Me, kallas för Qira och är född 2017, e. Mr Vain ue. Lamburgini. Henne köpte jag som 1 åring och har gjort hela resan med inridning och utbildning på egen hand, men med hjälp från marken. Den långsiktiga planen är att träna och tävla i dressyr, återstår att se hur långt vi kommer.

Qira är en van modell för sin ringa ålder, hon får stå ut med många konstiga projekt som hennes matte hittar på!

Min andra häst heter X-Cellent Hope kallas för Xit, hingst och är född 7 maj 2021, e. Total Hope u. X-Quse Me ue. Mr Vain. Denna lilla krabat har jag skapat själv, där mitt älskade sto Qira sköter jobbet som mamma. Han är en energisk kille som älskar att busa i hagen, han är intelligent och smart, lättlärd och vill vara till lags. Han är den som alltid vill gosa och att man ska klia rumpan! För sin ringa ålder har jag nog mer bilder på honom än totalt på Qira, haha!

Min tredje häst är Stockmossens Minnigan, han kallas för Mini och är en connemaravalack född 2021. Han är en livlig kille med mycket personlighet och en liten räv bakom örat. Han har alltid något hyss för sig och man får passa sina skor för annars har han tagit sig en tugga!

Foto: Tai Lenke Enarsson

Foto: Sanna Wallin

Min kamerautrustning


Jag fotograferar med Nikons systemkameror, det märke som jag hållit mig till genom alla år med fotografi.

  • Nikon D610, D750, D5
  • Nikkor 35mm/1,8
  • Nikkor 50mm/1,8
  • Tamron 85mm/1,8
  • Nikkor 70-200/2,8
  • Tamron 70-200/2,8 G2
  • Nikkor 200-500/5,6


X-Quse Me och X-Cellent Hope

Omdömen

Omdömen

“Jag är så otroligt glad och tacksam över dom fina bilderna Linda tagit på min dotter, skicklig och fantasifull, riktigt bra service! Fick precis det jag ville ha, om inte ännu bättre 🙌”