Investera i minnen

"Because every photo has a story to tell"

Investera i minnen

"Because every photo has a story to tell"

Boka fotografering


Är din mobiltelefon översvämmad med bilder på din älskade häst? Kanske med bilder i dålig kvalité, hästens öron är åt sidorna eller bakåt, mörka skuggor i ansiktet och allt för ofta med det där störande objektet i bakgrunden. Det här är väldigt vanligt, och är något som jag kan hjälpa dig med!


Jag älskar att fotografera i det naturliga ljuset, när de går att fånga solstrålarnas mjuka sken mellan träden eller de dramatiska skuggorna från molnen. Det ska vara enkelt att bli fotograferad, därav kommer jag ut till dig och inte tvärt om. Jag rekar ut en plats där vi kan fotografera i samråd med dig som kan området bäst runt ditt stall. I en fin skogsdunge, i stalldörren, i den vackra allén, längs en grusväg eller varför inte på ridbanan eller i ridhuset? Möjligheterna är oändliga!

Kanske har du en fin uppsättning kläder som passar ihop med din häst, då börjar vi med att ta porträtt på enbart häst, sedan fortsätter vi med att fotografera dig tillsammans med din häst för att i slutändan ta ett lättare ridpass för att få en stor blandning i bilderna. Endast fantasin sätter gränserna!

Tillsammans skapar vi magi för att föreviga just ditt ögonblick!

Vem är Linda?


Sprallig och pratglad tjej som älskar hästar! Till viss del kanske det låter bekant, för vem är inte galen i hästar?


Jag är 29 år gammal, bor i de lilla samhället Örbyhus ett par mil norr om Uppsala, och äger tre hästar som står mig varmt om hjärtat och de får ständigt stå modell framför min kamera, och jag kan tänka mig att dina gör det hemma hos dig med! För även om jag har en systemkamera -eller tre- så används mobilen flitigt. Foto började jag med för många år sedan, så länge sedan att jag inte kan minnas exakt när, men jag minns min första systemkamera. Den inhandlades i december med julklappspengar 2008, och därefter har det blivit många bilder, kameror som uppgraderats och nya spännande äventyr gjorda!


Om jag inte hänger i stallet med Qira, Xit och Mini, sitter jag framför datorn eller med skolböckerna under näsan. Jag studerar till ekonom med dubbla inriktningar och som plus i kanten har jag lagt till extra juridik!


Foto: Sanna Wallin

Att bli fotograferad...

Att stå framför den där kameran, det är obekvämt! Jag vet precis hur det känns, jag står ibland framför med mina hästar, men utsatte mig även för det med enbart kameran i min hand och en vän bakom sin egen kamera. Resultatet finns lite överallt på min hemsida, bättre än vad jag kunde tro! Tack vare att jag vet hur det känns att stå framför kameran, kan jag guida dig genom hela fotograferingen. Jag vet vad som gör sig bättre på bild och jag hjälper dig med vad du ska tänka på, men även när vi väl är igång genom att visa hur du kan röra dig med din häst. Men det enklaste och bästa tipset jag har, är att fokusera på din häst! Alla bilder måste inte innehålla att du kikar rakt in i kameran, det är oftast mycket finare om du tittar på din häst!

Foto: Sanna Wallin

Omdöme

Omdöme

“Trots att jag var jättenervös och inte alls trivs framför kameran så tog det inte lång tid innan Linda fick mej att slappna av. Linda är väldigt lättsam, fantastiskt duktig på att se en och få en att känna sig fin. Hon förklarar väldigt enkelt och avslappnat och pressen och nervositeten släppte fort.
Bilderna blev så som jag hade tänkt och jag blev verkligen jättenöjd!”

Mina paket och priser

Petite

För dig som vill ha en mindre session.
För att kunna boka krävs minst 2 sessioner i samma stall.
Ingår
30 min fotografering
5 st digitala bilder


- 1 199 kr

Fine Art

För dig som vill ha detaljbilder, helkropp
och porträtt på din häst med svart bakgrund.
Ingår
45 min fotografering
7 digitala bilder


- 1 999 kr

de Lux

För dig som vill ha bilder med flera ombyten, ridpass och miljöer.
Ingår
60 min fotografering
15 st digitala bilder
Lån av vackra klänningar


- 2 799 kr

Förfrågan


Har du något helt annat som du vill förverkliga? Jag är öppen till förslag och älskar att kunna skräddarsy just din perfekta fotografering! Skicka iväg ett mejl och beskriv hur du vill att vi ska gå tillväga med ditt önskemål.

Är du företagare? Jag skickar gärna en offert till dig, berätta vad du behöver för typ av bilder och vad de ska användas till, så kommer vi överens om något som passar oss båda.
Du har svar inom 48 h, måndag till fredag.

Räcker inte bilderna till i de färdiga paketen?

Självklart kan du köpa till flera!

- Bild 1-4 | 300 kr/st

- 5 bilder | 250 kr/st 

- 10 bilder | 200 kr/st


Jag erbjuder även utskrifter.

- 21x30 | 400 kr

- 30x42 | 750 kr

Porto tillkommer.

Lediga tider

Juni

1 ledig tid för bokning

Juli

4 lediga tider för bokning

Augusti

2 lediga tider för bokning

Omdöme

Omdöme

“Linda har en härlig energi och en fantastisk känsla för foto vilket gör fotograferingen rolig, avslappnad och resulterade i otroliga bilder på mig och min häst!”

Frågor och svar

Vart utgår du ifrån?

Jag utgår från Örbyhus, ca 5 mil norr om Uppsala. Vid bokningar inom 2 mils radie från mig betalar du ingen reseersättning, därefter är det 30kr/mil.

Vad händer om vädret blir dåligt?

Vid oväder som regn, åska eller kraftig blåst bokar vi om fotograferingen till en närliggande tid. Vid mindre skurar går fortfarande fotograferingen att genomföra, beroende på våran vision av fotografering.

Hur betalar vi?

Jag är godkänd för F-skatt och har enskild firma. Betalning sker via faktura som jag skickar på din mail eller swish. Betalning sker efter fotograferingen.

Hur fungerar av/ombokning?

Om du skulle vilja av/omboka din upplevelse behöver det göras 48h innan för att inte bli debiterad. Om du hör av dig 24h innan, debiteras 50% av bokningspaketet. Självklart finns överseende av sjukdom eller oväntad händelse.

När kommer bilderna?

Inom fyra veckor kommer ditt personliga webbgalleri bli tillgängligt där du kan sitta i lugn och ro och välja ut dina bilder.
Behövs bilder tidigare för att till exempel någon fyller år eller kunna skicka tackkort, så löser vi självklart det!

Vad ska hästen och jag ha på oss?

Hästen kan ha grimma eller träns - nyputsat! - det sistnämnda ser mer elegant ut. Jag kan även erbjuda en specifik fotogrimma som jag sedan redigerar bort i efterhand.
Till dig själv uppskattar jag rena kläder och det du är bekväm i, ridkläder, klänning eller dina vanliga jeans, det är du som bestämmer.
Nu finns även klänningar att låna från mig, mer information vid bokning/förfrågan - gäller endast Standard-paket!

Hur fungerar Fine Art?

Fine Art är när vi ställer hästen i en dörröppning för att sedan mörka ner bakgrunden och då framhäva hästen lite extra. Till denna typ av bilder har jag även en del rekvisita för t ex jul-, påsk- eller kanske höstfoto.

Bra att veta

Alla paket är inklusive moms och när det gäller företag är det offert. Fotograf Linda Enarsson innehar F-skattesedel och är momspliktad.
Alla priser är per häst.